SkyTeam inleder partnerskap med Trenitalia

SkyTeam, en av de ledande globala flygallianserna, har nyligen offentliggjort ett nytt samarbete med den italienska järnvägsoperatören Trenitalia. Samarbetet innebär att resenärer snart kan boka kombinerade flyg- och tågresor inom ett och samma system. Detta partnerskap kommer efter att SkyTeam nyligen inledde ett liknande samarbete med tågoperatören Eurostar och markerar ett viktigt steg i alliansens strategi för att erbjuda fler intermodala reselösningar.

Detaljer om samarbetet mellan SkyTeam och Trenitalia

SkyTeam och Trenitalia har undertecknat ett samförståndsavtal (MoU) med syftet att underlätta resor genom intermodal anslutning mellan flyg och tåg på en och samma bokning. Resenärer kommer exempelvis att kunna flyga från New York (JFK) till Rom (FCO), hämta sitt bagage och sedan fortsätta sin resa med Trenitalia till andra destinationer i Italien. Samarbetet gör det enklare att resa över olika transportmedel, vilket ska ge resenärer större flexibilitet och valmöjligheter.

En viktig del av detta partnerskap är att medlemmar i SkyTeams lojalitetsprogram kommer att kunna tjäna och använda sina poäng vid resor med Trenitalias höghastighetståg Frecciarossa. Dessutom kommer medlemmar i Trenitalias lojalitetsprogram, CartaFRECCIA, att kunna samla och använda poäng vid resor med SkyTeam-flygbolagen. SkyPriority-tjänster kommer även att erbjudas på vissa järnvägsstationer för SkyTeam Elite och Elite Plus-medlemmar, samt för CartaFRECCIA Platinum och Gold-medlemmar.

Stärker intermodala reselösningar

SkyTeams VD, Patric Roux, betonade att detta samarbete är ett viktigt steg i att stärka SkyTeams intermodala reseerbjudanden och möta resenärernas behov av mer flexibla resealternativ. Han lyfte fram att Italien är en central marknad för både affärs- och fritidsresenärer, och att samarbetet med Trenitalia kommer att ge fler möjligheter för resenärer att ta sig till sina destinationer på ett smidigare sätt.

Även Trenitalias marknadsdirektör, Mario Alovisi, uttryckte sin entusiasm över samarbetet och pekade på att det kommer att bidra till Trenitalias vision om att bli en ledande aktör inom europeisk järnvägstransport. Han betonade också vikten av att erbjuda hållbara resealternativ i kombination med internationella flyg.

Trenitalia.

Reciprocitet för lojalitetsprogram

En av de mest intressanta aspekterna av samarbetet är möjligheten för resenärer att tjäna och använda poäng både på flygresor och tåg. Denna form av reciprocitet mellan lojalitetsprogrammen är ett stort värde för resenärerna, eftersom det öppnar upp fler sätt att dra nytta av sina lojalitetspoäng. Samtidigt finns det ännu frågor om hur poäng kommer att användas på tågresor, samt hur Trenitalias tåg kommer att prissättas med poäng från SkyTeams program.

Slutsats

SkyTeams partnerskap med Trenitalia är ett betydande steg i alliansens strategi för att erbjuda fler intermodala resealternativ och stärka sin närvaro på den italienska marknaden. Detta kommer i en tid då ITA Airways förväntas lämna SkyTeam för Star Alliance, vilket gör samarbetet med Trenitalia ännu viktigare för att säkerställa att resenärer har tillräcklig anslutning i Italien. Partnerskapet gör det möjligt för resenärer att kombinera flyg- och tågsegment på ett smidigare sätt och ger tillgång till lojalitetsförmåner över båda transportmedlen.

Våra senaste inlägg