SAS sista vecka i Star Alliance: 5 bonusresor du bör boka innan 1 september

Denna vecka markerar slutet på en era för SAS när flygbolaget lämnar Star Alliance, världens största flygbolagsallians som SAS var med och grundade år 1997. Från och med den 1 september kommer SAS att vara en del av SkyTeam, vilket innebär stora förändringar för EuroBonus-medlemmar. För den som vill utnyttja sina poäng inom Star Alliance en sista gång finns det flera attraktiva resmål att överväga. Här är fem bonusresor du bör boka innan SAS byter allians.

1. Lufthansa First Class

Lufthansa erbjuder en av världens mest eftertraktade first class-upplevelser, både ombord och på marken. Med förstklassig service, exklusiva lounger och enastående komfort är detta en resa som många poängjägare drömmer om. Eftersom bonusplatser i Lufthansa First Class ofta släpps med kort varsel, vanligtvis 3-4 dagar före avgång, är detta den perfekta resan för den som är spontan och redo att ta sig till vilken destination som helst där platserna finns tillgängliga. Missa inte chansen att uppleva detta lyxiga erbjudande innan SAS lämnar Star Alliance.

2. Seychellerna med Ethiopian Airlines

Seychellerna är en av de bäst bevarade hemligheterna i Star Alliance poängtabell. För endast 60 000 poäng i ekonomiklass eller 105 000 i business class kan du säkra en resa till detta tropiska paradis. Ethiopian Airlines erbjuder regelbundna flygningar till Seychellerna, och det finns goda möjligheter att hitta bonusplatser nästan ett år i förväg. Efter SAS byte till SkyTeam blir det betydligt svårare att hitta bonusplatser till Seychellerna, då Kenya Airways, den SkyTeam-partner som flyger dit, troligen inte kommer att släppa lika många platser.

3. Hawaii

Hawaii är en drömdestination för många, och det finns goda möjligheter att resa dit via Kalifornien med Lufthansa Group och United. Just nu kostar en resa i business class till Hawaii 190 000 poäng tur och retur. Efter den 1 september, när SAS går över till SkyTeam, kommer Hawaii att ingå i Oceanien-zonen, vilket innebär att poängpriset stiger till 275 000 poäng. Om du drömmer om att uppleva Hawaiis vackra stränder och unika kultur, är det läge att boka din resa innan alliansbytet sker.

4. Maldiverna med Turkish Airlines

Maldiverna är en svår destination att nå med poäng inom Star Alliance, och det kommer att bli ännu svårare med SkyTeam. För den som vill säkra sin plats nästa sommar finns det just nu bonusplatser i business class med Turkish Airlines på utvalda datum under juli och augusti 2025. Poängpriset till Maldiverna kommer att höjas från dagens 140 000 poäng till 165 000 poäng efter den 1 september. Om Maldiverna står högt på din bucket list, är det nu du ska boka.

5. Sao Tome & Principe med TAP Portugal

Afrikas minsta land, Sao Tome & Principe, är en dold pärla och en unik destination för den äventyrslystne. TAP Portugal, som flyger via Lissabon, är för närvarande det enda alliansbundna flygbolaget som erbjuder resor till detta avlägsna resmål. Efter SAS byte till SkyTeam kommer det inte längre vara möjligt att boka resor till Sao Tome & Principe med EuroBonus-poäng. Om du vill uppleva en destination där få turister sätter sin fot, bör du passa på att boka din resa innan den 1 september.

Sammanfattning

SAS sista vecka i Star Alliance är här, och med den en sista chans att utnyttja dina EuroBonus-poäng på några av de mest eftertraktade resmålen inom alliansen. Med förändringar på horisonten är det nu dags att boka de resor du alltid har drömt om. Oavsett om det är lyxen i Lufthansa First Class, äventyret på Maldiverna eller det avlägsna paradiset i Sao Tome, är det sista chansen att uppleva dessa destinationer med Star Alliance innan SAS gör sitt historiska byte till SkyTeam.

Våra senaste inlägg