SAS återinför gratis alkohol på långdistansflyg i ekonomiklass

SAS har meddelat flera produktförändringar som en del av en större omstrukturering av bolagets verksamhet. Bland nyheterna är att gratis alkoholhaltiga drycker återinförs i ekonomiklass på interkontinentala rutter, efter att ha varit borttagna i över tio år.

Gratis alkohol på långdistansflyg i ekonomiklass

SAS tog bort möjligheten att få gratis alkoholhaltiga drycker till huvudmåltiden för passagerare i ekonomiklass på långdistansflyg redan 2014. Detta beslut möttes av besvikelse och kritik från resenärer, som ansåg att servicen i ekonomiklass hade försämrats.

Nu har SAS beslutat att återinföra denna service från början av 2025. Enligt Aron Backström, chef för SAS EuroBonus-programmet, kommer passagerare på långdistansflyg till USA och Asien återigen att erbjudas gratis alkoholhaltiga drycker i samband med måltiderna. Detta kommer utöver den redan befintliga serveringen av gratis kaffe och te.

Fri alkohol kommer snart att återinföras för passagerare i SAS ekonomiklass till huvudmåltiden.

Gratis vatten för alla passagerare

Som en del av de nya serviceförändringarna kommer SAS även att erbjuda gratis vatten till samtliga passagerare i ekonomiklass på långdistansflyg. Denna förändring syftar till att förbättra upplevelsen för dem som reser längst bak i kabinen.

Historik och bakgrund

SAS begränsade serveringen av gratis alkoholhaltiga drycker i ekonomiklass redan 2012, då det enbart erbjöds alkohol i samband med huvudmåltiden. Två år senare, 2014, togs även denna service bort helt och hållet. Den återinförs nu i samband med en större uppdatering av SAS servicekoncept och en förändring av namn på ekonomiklass, som framöver kommer att kallas SAS Economy istället för dagens SAS Go.

Denna åtgärd är en del av flygbolagets bredare strategi att förbättra kundupplevelsen och återuppbygga sitt varumärke på konkurrensutsatta interkontinentala rutter.

Våra senaste inlägg