New York förbjuder engångsartiklar på hotell

Under de senaste åren har många hotell övergått från engångsartiklar till återanvändbara alternativ. De flesta stora globala hotellkedjor har nu policyer som kräver att endast återanvändbara toalettartiklar erbjuds till gästerna. Detta initiativ presenteras officiellt som ett miljömässigt åtgärdsprogram, även om det också finns en kostnadsbesparande aspekt. New York kommer snart att införa en ny lag som förbjuder vissa typer av hotelltoalettartiklar, vilket innebär att ännu fler hotell i New York kommer att erbjuda återanvändbara toalettartiklar.

New York kräver återanvändbara hotelltoalettartiklar från 2025

New Yorks delstat kommer att förbjuda hotell från att erbjuda gäster individuellt förpackade "hotelltoalettartiklar" och istället kräva att dessa produkter erbjuds i återanvändbara behållare. Detta beslut följer på en lagstiftning som nyligen antogs i New Yorks lagstiftande församling och syftar till att minska avfall.

Från och med den 1 januari 2025 kommer den nya regeln att gälla för hotell med fler än 50 rum, och från och med den 1 januari 2026 kommer den att gälla för alla hotell. Enligt reglerna får hotell inte längre tillhandahålla toalettartiklar i flaskor som rymmer mindre än 355 milliliter. En "hotelltoalettartikel" definieras som en produkt som tillhandahålls av ett hotell och är avsedd att användas på den mänskliga kroppen eller någon del av den för rengöring.

När lagen träder i kraft kommer hotell som bryter mot reglerna först att få en varning och har 30 dagar på sig att rätta till överträdelsen. Om de inte åtgärdar problemet kommer de att vara skyldiga att betala en civil straffavgift på 250 dollar. En böter på 500 dollar kommer att tillkomma om hotellet inte uppdaterar sina policyer inom de följande 30 dagarna.

Diskussioner om detta förslag har pågått i New York sedan 2019. Initialt var det planerat att lagen skulle träda i kraft i början av 2023, men tidsplanen sköts upp för att ge hotellen tid att använda sina befintliga lager av toalettartiklar och förbereda sig för att införskaffa nya återanvändbara alternativ.

New York blir den andra delstaten att införa en sådan policy, efter att Kalifornien redan har implementerat en liknande lag.

New York.

New Yorks hotell kommer att erbjuda återanvändbara toalettartiklar

De praktiska konsekvenserna av denna nya lag i New York förväntas vara begränsade. Majoriteten av de stora hotellkedjorna har redan implementerat policyer för att övergå till återanvändbara toalettartiklar. Även många oberoende hotell har gjort samma byte.

För de som uppskattar att ta med sig toalettartiklar från hotell är det förståeligt att denna förändring kan uppfattas som negativ. Att ta med sig toalettartiklar är något många förknippar med hotellvistelser.

Även om kostnadsbesparingar sannolikt är den främsta anledningen till att stora hotellkedjor har övergått till återanvändbara toalettartiklar, är det också ett faktum att detta är bättre för miljön. Om de stora återanvändbara behållarna underhålls, rengörs och fylls på korrekt, är det ingen nackdel.

Hotellen i New York måste från och med 2025 endast erbjuda återanvändbara behållare för tvål och schampoo. Detta i syfte att minska avfall från engångsplast.

Slutsats

New York kommer snart att införa en lag som förbjuder individuellt förpackade hotelltoalettartiklar. Reglerna träder i kraft för hotell med fler än 50 rum från 2025 och för alla hotell från 2026. New York är den andra delstaten att införa en sådan lag, efter Kalifornien.

Konsekvenserna av denna förändring är inte lika stora som de skulle ha varit tidigare, med tanke på att de flesta stora hotellkedjor redan har förbjudit engångsartiklar.

Våra senaste inlägg