Grand Hyatt Singapore återöppnar gradvis efter renovering

I september 2022 stängde Grand Hyatt Singapore för att genomgå en omfattande renovering. Denna renovering innebar en fullständig omvandling av fastigheten, inte bara en mindre kosmetisk uppfräschning.

Nu finns en uppdatering för de som är lojala mot Hyatt och är intresserade av att bo på detta hotell, då fastigheten har öppnat igen tidigare än planerat. Dock sker återöppningen gradvis, vilket innebär att inte alla rum och bekvämligheter är tillgängliga omedelbart.

Grundläggande information om renoverade Grand Hyatt Singapore

Grand Hyatt Singapore har återigen börjat ta emot gäster från och med den 10 juli 2024. Det beräknas att alla rumstyper och allmänna utrymmen kommer att vara fullt öppna först någon gång under 2025. Hotellet, som ursprungligen öppnade 1971, har en rik historia och är beläget vid Orchard Road i Singapore, känd för sina shopping- och matställen.

Efter renoveringen kommer fastigheten att ha 699 rum, jämfört med 677 före renoveringen. Praktiskt taget allt på hotellet har uppdaterats, från gästsviter till allmänna utrymmen.

Nyrenoverat gästrum på Grand Hyatt Singapore.

Rum och faciliteter på Grand Hyatt Singapore

De nyrenoverade rummen är moderna och rymliga, med standardrum som börjar på 42 kvadratmeter och deluxe-rum på 54 kvadratmeter. Standardsviterna är lika stora som deluxe-rummen men har en annan layout och är belägna i en annan del av hotellet. Grand Hyatt Singapore kommer även att ha en wellness-trädgård. Enligt de nuvarande renderade bilderna förväntas denna trädgård bli en attraktion i sig.

Grand Hyatt kommer även att erbjuda ett brett utbud av mat- och dryckesalternativ, inklusive Le Pristine Singapore (av kocken Sergio Herman), Pete's Place (en italiensk restaurang), StraitsKitchen (en restaurang med singaporiansk mat) och Martini Bar. Alla dessa ställen har dock inte öppnat omedelbart.

Straits Kitchen Grand Hyatt Singapore.

Priser och poängkrav för Grand Hyatt Singapore

Nu när Grand Hyatt Singapore har öppnat igen, är det relevant att känna till vad priserna och poängkraven är.

För dem som vill lösa in poäng är detta en Category 6 World of Hyatt-fastighet, vilket innebär att en gratis natt i ett standardrum kostar mellan 21 000 och 29 000 poäng per natt. En gratis natt i en standardsvit kostar mellan 36 000 och 44 000 poäng per natt.

Upp till för några veckor sedan klassificerades denna fastighet som en Category 5. Det verkar som att beslutet togs att höja kategorin med tanke på den omfattande renoveringen som genomförts. Detta innebär en relativt hög kategori för ett så stort hotell.

Kontantpriserna börjar för närvarande på cirka 425 SGD (cirka 315 USD) per natt.

Slutsats

Efter en stängning på nästan två år har Grand Hyatt Singapore återöppnat från och med juli 2024. Den renoverade fastigheten innebär en betydande förbättring och det kommer att bli intressant att se hur den fullständiga återöppningen utvecklas fram till 2025.

Våra senaste inlägg