Delta presenterar nytt kabinutseende med nya sätesöverdrag och förbättrad belysning

Delta Air Lines har aviserat en omfattande uppgradering av sina kabiner som innebär nya sätesöverdrag, förbättrad stämningsbelysning och en fräschare kabindesign för hela flottan. På tisdagen meddelade det Atlanta-baserade flygbolaget att de kommer att inleda förändringarna gradvis, med planer på att uppdatera både långdistans- och kortdistansflygningar.

Uppgradering av Deltas kabininteriör

Delta planerar att introducera det nya kabinutseendet i slutet av 2024, med en Boeing 757 som används för inrikes- och kortdistansflygningar. Tidigt 2025 kommer ett nytt Airbus A350-flygplan för långdistansflygningar också att få den nya designen. Målet är att successivt implementera uppdateringarna över hela flottan under de kommande åren.

"Denna uppfräschade kabininteriör kombinerar funktionalitet med estetik för att skapa en miljö som känns modern och tidlös," säger Mauricio Parise, Deltas vice VD för kundupplevelsedesign, i ett uttalande.

Nya sätesöverdrag och designförändringar

De uppdaterade kabinerna kommer att ha mörkare sätesöverdrag med röda dekorativa linjer, vilket ger ett elegantare utseende jämfört med de nuvarande kungblå överdragen. Samtidigt kommer nya Delta-logotyper och motiv att prägla interiören för att förstärka den fräscha och lyxiga känslan.

Trots uppgraderingen är det värt att notera att Delta inte inför helt nya säten. Förändringen handlar främst om en kosmetisk förnyelse, inklusive nya sittdynor och överdrag, där Business Class och Premium Select kommer att få säten klädda i läder med minnesskum för bättre komfort och temperaturreglering.

Förbättrad stämningsbelysning

Kabinerna kommer också att utrustas med en ny typ av stämningsbelysning som anpassas efter olika stadier av flygningen. Vid ombordstigning kommer belysningen att vara varm och välkomnande, medan särskilda inställningar för solnedgång och soluppgång kommer att användas under nattflygningar. Det kommer även finnas ett "ljussken-läge" för middagsserveringar.

Tidsplan och framtida utveckling

Det nya kabinutseendet kommer gradvis att införas i alla nya flygplan som levereras till Delta, där de första ombyggda modellerna väntas vara i drift mot slutet av 2025. Flygbolaget har flera nya bredkroppsflygplan på väg, inklusive 20 beställda Airbus A350-1000, och ytterligare hundratals smalkroppsflygplan som ska ansluta till flottan under de kommande åren. Delta har även för avsikt att uppdatera sina befintliga flygplan med det nya utseendet, även om någon exakt tidsram för detta ännu inte har fastställts.

Deltas premiumstrategi

Denna estetiska förnyelse är en del av Deltas strategi att stärka sin position som det ledande premiumflygbolaget i USA. Delta konkurrerar i allt högre grad med United Airlines, som även de genomgår en ambitiös förnyelse av sina kabiner. Förutom de nya kabinerna har Delta nyligen öppnat en 10 000 kvadratmeter stor Delta One Lounge på Los Angeles International Airport (LAX) och planerar att öppna fler exklusiva lounger inom kort.

Denna kabinuppgradering, tillsammans med Deltas fokus på premiumtjänster, är en del av flygbolagets satsning på att förbättra kundupplevelsen och locka till sig fler premiumresenärer under de kommande åren.

Våra senaste inlägg