Cathay Pacifics nya business class Aria Suite nu i trafik

Cathay Pacific, med bas i Hongkong och medlem av flygalliansen oneworld, har lanserat en ny affärsklass på sina Boeing 777-300ER-flygplan. Den nya affärsklassen, kallad Aria Suite, erbjuder förbättrade funktioner och en mer privat och tekniskt avancerad upplevelse för passagerarna.

Nya funktioner och konfigurationer

Aria Suite är utformad med omvänd herringbone-konfiguration i 1-2-1 uppställning, vilket ger varje passagerare direkt tillgång till gången. Varje säte har en privat dörr, en funktion som blir allt vanligare i affärsklass. Kabinen är utrustad med avancerad teknik, inklusive 24-tums 4K-skärmar, bluetooth-ljud, trådlös laddning och ett system som visar vilka toaletter som är upptagna.

Cathay Pacific har utvecklat Aria Suite i samarbete med JPA Design och Collins Aerospace, och även om flygbolaget inte har specificerat exakt vilken plattform sätet är baserat på, är produkten unikt anpassad för att ge en mer exklusiv upplevelse.

Ruttplaner och lansering

Cathay Pacific planerar att introducera Aria Suite på sina 777-300ER-flygplan i flera steg. Initialt kommer flygplanen att användas på kortare rutter inom Asien, såsom mellan Hongkong och Peking, för att träna besättningen. Från och med januari 2025 kommer Aria Suite även att finnas tillgänglig på långdistansflygningar, med London som första destination.

Flygbolaget planerar att gradvis uppdatera fler flygplan med Aria Suite och förväntas slutföra omkonfigurationen av sina befintliga 777-flygplan senast 2027.

Framtida utveckling

Cathay Pacific har också planer på att introducera en ny förstaklassprodukt, kallad Halo Suite, som kommer att lanseras på Boeing 777-9 från 2026 och framåt. Samtidigt kommer förstaklasskabinerna att tas bort från de befintliga 777-300ER-flygplanen under ombyggnadsprocessen.

Med denna satsning på att förbättra sin affärsklass och långdistansflotta visar Cathay Pacific sitt engagemang för att erbjuda en förstklassig reseupplevelse.

Våra senaste inlägg