Air France lanserar ny första klass under slutet av 2024

Air France förbereder lanseringen av en ny förstaklassprodukt, känd som "La Premiere". Flygbolaget meddelade sina planer redan i mitten av 2022, men detaljerna har varit sparsamma fram till nu. Trots förseningar, bland annat på grund av problem i leveranskedjan, har Air France nu bekräftat att den nya produkten kommer att presenteras i slutet av 2024.

Detaljer om Air Frances nya första klass

Den nya förstaklasskabinen, som förväntas vara marknadens längsta, kommer att erbjuda en rad innovativa funktioner. Varje passagerare kommer att ha tillgång till fem fönster, vilket ger en ljus och rymlig känsla. Sätet kommer att vara fullt privat, men det är ännu oklart om det innebär användning av gardiner (som idag) eller en golv-till-tak-vägg för avskildhet.

Det modulära sätet kommer att erbjuda tre separata utrymmen: en sittplats, en schäslong och en fullt liggbar säng. Dessutom kommer sätet att vara utrustat med två videoskärmar och en trådlös surfplatta för att kontrollera funktionerna.

Kabinen kommer att bestå av endast tre säten, troligtvis arrangerade i en 1-1-1-konfiguration, vilket gör den till en mycket exklusiv del av flygplanet. Air France planerar att introducera första klass på fler flygplan, men det är ännu inte klart vilka. Det kan röra sig om att fler Boeing 777-300ER kommer att utrustas med en fyra-klasser-layout eller att vissa Airbus A350, eventuellt A350-1000 som flygbolaget har beställt, får den nya kabinen.

Air France har höga ambitioner för den nya produkten. Enligt VD Anne Rigail är målet att positionera den som "den bästa i världen".

Tidigare presentationer och framtida lansering

Redan 2022 presenterade Air France en konstnärlig rendering av det nya La Premiere-sätet under en investerardag. Vid den tidpunkten var planen att introducera produkten under vintersäsongen 2023-2024, men tidplanen har sedan dess skjutits fram. Nu förväntas produkten istället att börja rullas ut under vintersäsongen 2024-2025, vilket innebär att den skulle kunna vara i tjänst senast i mars 2025.

Den nuvarande förstaklassprodukten, som introducerades 2014 och finns på utvalda Boeing 777-300ER, erbjuder redan idag en hög standard med gardiner som ger full avskildhet. Air France rankas som ett av de främsta flygbolagen för första klass, både i luften och på marken.

Air Frances nuvarande produkt i La Premiere är konkurrenskraftig trots närmare 10 år på nacken.

Strategiska fördelar och framtida planer

Att ha endast tre säten i första klass innebär att kabinen blir mycket exklusiv, vilket är i linje med trenden bland andra flygbolag som Emirates och Japan Airlines. Detta kan leda till en mer personlig service och en högre upplevd kvalitet för passagerarna. Det är också en strategi som Air France kan använda för att skapa en exklusiv image och attrahera kunder som är villiga att betala högre priser för en unik reseupplevelse.

Flygbolaget har höjt priserna för sin första klass under de senaste åren och erbjuder en produkt som är känd för sin höga kvalitet, utan att rabattera platserna i lika stor utsträckning som många andra flygbolag gör.

Sammanfattning

Air France planerar att lansera sin nya La Premiere första klass i slutet av 2024, med planerad driftstart under 2025. Den nya produkten kommer att vara en av de mest exklusiva på marknaden med endast tre säten i kabinen och omfattande privatlivsfunktioner. Flygbolaget planerar också att utöka sin förstaklassprodukt till fler flygplan, vilket innebär att det inte bara kommer att vara utvalda Boeing 777 som erbjuder denna lyxiga upplevelse. Med dessa förändringar hoppas Air France att ytterligare stärka sin position som ett ledande flygbolag inom premiumsegmentet.

Våra senaste inlägg